Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Patriarkatet måste förstöras!

En tjej skall oftast vara tyst,
helst inte säga ett knyst

Medan killarnas starka toner skall
serveras med rikliga portioner

Slumpen är att vara född till ett visst kön
men ändå ger samma arbete olika lön

Alla människor är inte lika mycket värda
Samhället vi lever i låter oss inte härda

Redan från barnsben lär man sig att kvinnor står vid spisen
när männen åtgärdar byggkrisen

Ni kallar det jämställt
men det vi vandrar på är ett minfält

Om man tar för sig som tjej
blir det ett jävla ståhej

Kvinnoröster, det är dags att höras
patriarkatet måste förstöras




Fri vers av Bloodrunscol
Läst 390 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-03-15 21:42



Bookmark and Share


  Svartsilver
först å främst så är det väl föräldrar
som lär sina barn deras värde.
och jag har aldrig gjort någon skillnad. tror att
generationerna förändras och blir mer jämställda ,
i vår syn att fostra våra barn till lika människor,
och inte till olika kön.

men det är bra att du reagerar och skriver om det. för annars går vi ju inte framåt.
2011-03-15
  > Nästa text
< Föregående

Bloodrunscol
Bloodrunscol