Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vilken syster som helst som nått ålderns höst på våra serviceboende...




din trygga blund...


Syster min, sätt dig här hos mig,

tala om vad du känner inom dig.

Visa mig dina känslors rymd

låt inte någon enda vara skymd.

Ge mig alla dina sorgers skala.

Kanske kan du med mig tala

eller fatta pennan din och skriva

och då en och annan sorg fördriva.

Blev allt mest en plikt ur slentrian

eller brann du het som en vulkan?

Fylldes du av frid och varsam insikt

och gav du kärleken den största vikt.

Berätta din glädje enorm och stor

när du når känslan som hos dig bor.

Vad har gett dig allra mest i livet?

Det syns tydligt om det står skrivet,

så sätt dig här hos mig en stund

då får du snart din trygga blund.

 

(c) tk.

 




Bunden vers (Rim) av thyra
Läst 196 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2011-03-16 00:39



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ja ömsinnt var nog ordet!
Tvekan och återhållen vrede får nog stå-mellan författarinna och läsare!

Gripande text för alla oss som har syskon-någonstans!
2011-03-16

  miljas
Ömsint, behagligt, skickligt!
De varma orden får följa med mig till sängs denna natt.
2011-03-16
  > Nästa text
< Föregående

thyra
thyra