Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Deltsevo, Bulgarien. 2008



Är du helt dum?

Trettio år sen, eller trettifem
Minns inte så noga.

På väg hem från skolan i snöslasket.
Plötsligt: en några år äldre grabb
styr rakt mot mig på sin moped

Väjer inte, bara fortsätter.
Jag hoppar undan.

Efter kommer hans kompis
Samma sak, en gång till.

Å nej, här kommer nummer tre

Nu får det räcka!

Jag står kvar.
Vrider bara kroppen en aning.

Mopeden störtar in i snödrivan.

Och grabben, rasande, slår mig i ansiktet.
Skriker: Är du helt dum?

De blodiga spåren efter killens Lovika-vantar
tog flera dagar att försvinna

Men hur gick det med såret i mitt hjärta?
Jag gråter ju fortfarande...




Fri vers (Prosapoesi) av Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Läst 415 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2011-03-16 18:55



Bookmark and Share


  Ari Viklund
det du berättar, är som vore det
från mitt minne. Sånt sitter kvar,
men kärlek helar och läker såren
2011-03-18

  Ninananonia VIP
Gripande!
2011-03-17

    ej medlem längre
Utsatthet - alla dessa grymma läxor som vi måste lära oss - utan att någon har frågat om vi vill!
2011-03-17

  anits VIP
En text som griper tag i hjärtat
2011-03-17

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Gripande och väldigt bra skrivet.
2011-03-16

    ej medlem längre
Mitt hjärta gråter med ditt...
2011-03-16

  Filosofen2
Usch, svårt med sådant. Känner att den lille pojken behövde en varm vuxen kram och någon som tvättade av honom blodet varsamt, för att sen bara ta honom i famnen och låta honom gråta ut...
Göra varm choklad och bara mysa. Sen skulle den andra killen få sig en utskällning av dess lika, samma hans föräldrar!!!!

Så gör man bara inte!!!
2011-03-16

    ADI Nehlin
sådant kan verkligen stanna kvar..fint skriftat
2011-03-16

  Blåbäret
delar nästan en likadan mopedhistoria
för 33 år sedan :)
en äldre pojke körde på mig medvetet med mopeden
för att stauera något exempel som ingen förstod,
inte ens idag...men nog minns jag än hur det kändes
2011-03-16

  Bibbi VIP
Griper tag.
2011-03-16
  > Nästa text
< Föregående

Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Tor-Björn Fjellner (Mr T)