Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tragedi.


Det är att förfäras och förfasas
över elände på andra sidan jorden
men ignorera en utslagen
medmänniska utanför din
egen dörr....

Jo, men så gör vi ju...lite till mans...
och kvinns...
Det är mycket lättare att vara ädel,
känna medlidande (i tanken)
när man har det otäcka på ett
behagligt avstånd...

Det är mycket svårare att sträcka ut
en hand till en utslagen fyllbult
(han får väl skylla sig själv?)
att fråga om du kan hjälpa till med något?
(tänk om han/hon säger "Ja"? Gräsligt!
Vederbörande kanske har loppor,
löss eller skabb? Eller klistrar sig fast?
Urk!)

Mycket lättare då att bara titta åt ett
annat håll.
Gå vidare, glad över att det inte är DU
som sitter där i din förnedring.

Ja, visst är det hemskt det som händer
i arabländerna nu...eller hur?
Och i Japan sen!
Stackars människor!

Ska vi ta en fika?




Fri vers av Stardust VIP
Läst 222 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-03-17 14:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stardust
Stardust VIP