Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Guckusko, Gimo (Uppland)

Egen inläsning av dikten bifogas! :)
(Jag har förresten laddat upp inläsningar på några av mina andra dikter också)




Stortvätt

Jag står naken i tvättstugan
Alla mina kläder
tumlar runt i skummande vatten
Bakom glasrutan

Cementgolvet är kallt mot mina fötter
Men jag gläds,
att också mina strumpor
skall bli rena

Och så in i duschen
Med kärlekstvål
Tvättar jag själen fri
från tvivel

Rädslan i magen masserar jag bort
med hjärtformad badsvamp och
massor av lödder

Gula burken är schampo mot mjäll
- och för starkare intuition
Jag schamponerar två gånger,
för bättre verkan.
(Och den sköna citrondoften är ju så härlig)

Rikligt med vatten
sköljer bort svek, och lögner

Kvar är en ren och skir själ
Som njuter av omsorgen

Jag står kvar några minuter extra
Det är så härligt

Och sedan
Ut i Solen
För att lufttorka och stärka kreativiteten
Springer tjoande runt på gräsmattan

Sen går jag ut i livet

Kläderna blev visst kvar i maskinen

En ren själ är snyggast naturell




Fri vers av Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Läst 353 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-03-19 08:19



Bookmark and Share


  anits VIP
Mycket vackert och tänkvärt
2011-03-20

  Ari Viklund
du står snart där och vet
ej av att du är naken ens
för du är på väg att vara
till endast i detta nu som
betyder att vara den vi är
och samtidigt ha blicken
att kunna omfatta alltets
djup och bredd och vidd
2011-03-20

    ej medlem längre
Livsbejakande text!

Snacka om katharsis!

Kanske något att ta efter, denna lö(ga)rdag? :-)
2011-03-19

    ej medlem längre
Vilken underbar stund och vilken rening.
Härlig text.
2011-03-19

  Ninananonia VIP
:) Hi,hi! Underbart!
Ja, att duscha är en helig upplevelse :)
Man kan riktigt känna hur ren man blir,
duschar bort negativitet .
Jag brukar sätta mig utanför huset,
iklädd en badrock under varma sommarkvällar.
Det är magiskt!

:)

Känner igen.
Tyckte mycket om din dikt!
2011-03-19
  > Nästa text
< Föregående

Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Tor-Björn Fjellner (Mr T)