" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fagervik ligger i "guckuskogarna" utanför Gimo, Uppland.



Det nya livet och att köra flakmoped

Hur skall man leva det nya livet?

Det nya livet i kärlek.

Kan man öva någonstans?

När skall jag börja?

 

Frågorna är många.

Jag letat själv efter såväl frågor som svar

Tillsammans med alla andra människor.

 

Jag tänker mig, att det nya livet är
lite som att börja köra flakmoped
efter att bara ha kört vanlig moped
tidigare.

Man förstår nog grundprinciperna.

Spakar och sånt.

Men...

Den som provat vet.
Om man försöker svänga en flakmoped
på samma sätt som en cykel eller en
vanlig moped, så...
Går den upp på två hjul och fortsätter rakt fram.
Rätt in i prydnadsnyponen bakom Konsum.

Så, ta det lite lugnt, så hinner du känna
hur du skall flytta tyngdpunkten för att det
skall gå bra.

Och till er som vill övningsköra, skall jag
avslöja en hemlighet:

Flakmopeder är faktiskt lättare att styra när
de är lastade!

Samma sak med livet.

Ingen idé att låtsas.

Bara lev!




Fri vers av Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Läst 604 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-03-19 15:32



Bookmark and Share


  stenhur VIP
Det är väl som med människor - inte för djärv inte för försiktig...
2011-03-22

  Ari Viklund
Tyngdpunkten, sitter väl åt mitten till, typ i trakten av motorn, och alla vägar, är mer eller mindre krokiga, fast vackra att se, och nya vyer ser man medans man övar känna sitt fordon, speciellt när vägen svänger eller guppar, och finns mål i sikte har resan poäng, och vad kan vara mysigare om man har flak, få med andra på resan, fast de bör hålla i sig, när det börjat gå undan, för att inte ramla av. Men gör nån det så är det ju bara att stanna för att lyfta upp denne igen.
2011-03-19

    ADI Nehlin
fin..man önskar en instruktionsbok ibland
2011-03-19

  Lena Själsöga Keijser
denna bild talar till mig
jag andas ljus
andas hur du varligt
med ömhet
med sensibla penslar målar bilden

det är en mycket vacker bild
den är sannhet

tack
2011-03-19

    ej medlem längre
Flytta tyngdpunkten lite grand, fint formulerad vägledning
2011-03-19
  > Nästa text
< Föregående

Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Tor-Björn Fjellner (Mr T)