Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Berget Vitosha, Bulgarien. Vintern 2008

Ett infall




Guds orkester

Guds orkester tar aldrig ledigt.

I natt spelar orkestern Månskenssonat
på luftvirvlar med damm och småskräp.

Blåssektionen sätter krusningar i Vattenorgeln
mest varje kväll.

Om morgnarna njuter vi av de bevingade
piccoloflöjterna, som med sitt kvitter
väcker den nya dagen

Han har lite bekymmer med slagverkssidan-
Åskviggen är lite tondöv (lomhörd efter många
års tjänst)
Och när percussionisten spelar solo (senast i
Japan) blir många i publiken skrämda.
För han spelar kraftfullt när han kommer till.
Ja, man håller percussionistens gästspel
hemliga in i det sista, för
överraskningens skull.

Mest stolt är Gud över specialeffekterna:

Snö och Is
Sommarsol
Regnbågshorn

Och soluppgångsfanfaren - reveljen

dimridå




Fri vers av Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Läst 392 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-03-20 01:23



Bookmark and Share


    R Peiper VIP
Vacker musik!
2011-03-21

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Fantastiskt bra skrivet. =)
2011-03-20

  Ninananonia VIP
Vacker orkester :)
2011-03-20

    ej medlem längre
En i sanning mäktig orkester!
2011-03-20

  anits VIP
Mycket fint skrivet
och en mycket passande
bild till
2011-03-20

    ADI Nehlin
häärligt
2011-03-20

  Ari Viklund
Såg om filmen Amadeus, för vilken
gång i ordningen vet jag inte men
underbart är att med öron få höra
tonen av skapelsens uppehållande
aldrig avstannande ständigt skönt
spelande orkester med instrument
som har i register att kunna stöpa
om självaste universums byggsten
2011-03-20
  > Nästa text
< Föregående

Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Tor-Björn Fjellner (Mr T)