Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nattljus

När natten omfamnat jorden
sitter jag här med alla tankar

tankar om dig
tankar om mig
tankar om oss
förstås

När kvällen avlösts av än den ena frågeställningen efter den andra
då undrar man om man är frisk nog att vara sinnesfri
eller kanske om man är sinnesfri
eller om en kramtröja på avdelning 21 vore en fin lösning på situationen

Du var smart nog att lägga dig tidigt, raring
nu har jag träsmak i baken

snart är det morgon igen och nu funderar jag på om jag är frisk nog att jobba
eller om jag rentav är dum i huvudet nog som har ett jobb
eller om en sjukskrivning snart är på sin plats

innan håret faller i testar på marken
ögonen förlorar sin glans
läpparna bitits sönder
och vågen inte längre utläser min vikt

jag behöver semester, kan någon ringa Poolia?




Fri vers (Modernistisk dikt) av lilla t
Läst 300 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-03-21 23:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lilla t
lilla t