Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto från den vackra minneslunden invid sjön


LÄNGTAN

I mitt hjärta finns ett rum
Som längtar efter dig

Om jag ändå hade en förmåga
Att tända ljuset ett hälsans ljus

Livet känns ändå så berikat
Att ha två glädjespridare
Som ni mina två solstrålar
är för mig

Jag har äntligen hittat min plats
I livet

Jag har kommit tillbaka
Till den by som sett mig födas
Växa upp

Den by jag aldrig skulle
Återvända till

Här finns allt jag behöver

Mataffärer
Frisörer flera stycken
TV och dator handlare
Vårdcentral och apotek

Jag behöver inte åka
Till stadens brus
Leta parkering
Inte sitta som på nålar
Och vänta
Innan läkaren ropar in mig

Här finns mina barndomsstigar
Som jag än känner så väl

Trots att skog avverkats
Så hittar jag stigen
Till tjärnen

Som en gång var mitt
Andningshål

När livet var jobbigt
Dit flydde jag
Från handen som slog
Mina mobbare
Som var många
Jag liten
Ensam och rädd

Här finns kyrkan
Som min mormor
Tog mig till

Här finns barn
Och barnbarn
Nära

Här finns allt jag behöver
Och mer därtill

Här finns minneslunden
Som ligger så vackert invid sjön
Platsen där jag vill vila
När mina dagar
Är slut


anits 22 mars 2011







Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 174 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-03-22 09:51



Bookmark and Share


  Anya VIP
Med lugn och frid för du texten framåt.
2011-03-22

  Eva Helene VIP
Så förnöjsamt och gripande!
2011-03-22

  Larz Gustafsson VIP
Det sägs att man aldrig kan återvända riktigt till hembygden, men rötter är ändå rötter.
2011-03-22

  LassO
djupt, ett leende med ett lite sorgset drag.... TÄNK att du längtar "hem" trots hemska minnen... och tänk att inte världen kommit längre idag, på den vägen som kallas "rättvisa" än idag "slår händer" mot människor som andra människor, helt enkelt bestämt att "de ska slås" att så lite hänt.... Men bilderna är vackra, både den beskrivna och fotade
2011-03-22

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Du skriver så vackert. =)
2011-03-22

  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Mina ögon tåras av rörelse.
2011-03-22

  ULJO
Så fint du målar upp bilden av dig själv och hur du vill leva. Så utlämnande och gripande.
2011-03-22

  Sofhia Wirström
så vackert skrivet, om att hitta sig själv, att hitta sin plats mitt i livet.
2011-03-22

  Bibbi VIP
Så skön.
2011-03-22
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP