Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tydlighand

 

 

ur flätad korgvagga

lyftas

in

 

det vilket är av hjärta

kan icke

störtas

 

kan icke säras

det är

hjärteld

*

 

 

himmelsfågelns havseld

havsfågelns  himmelseld

vingar lyfter

famnande

pärleld

 

ur kyla

 

i stjärnträdet

vikes

blad

ut

 

så mötas

vingljus

 

till

levandeskapande

*

 

 

i stjärnträdet spinner hon tråden till gagn för liv

blicken vandrar i månstilla hav i kvinnodalen

gryningsfågel bär budet

*

 

 

jag andas

 

ni tar mina händer säger de är vackra

ni säger jag skall leva

säger mina ord är vackra

*

 

 

det är nu kvinnan lyfter ansiktet in

viskar svarande

 

var tydlig

 

följ alla veck alla fåror alla skrynklor i min hud

så vet du alla sjöar alla stigar jag vandrat

så vet du allt det mina ögon vandrat

kan du andas detta

det jag sett det jag mött

kyss då mina vissnade trädgårdar

så skall dessa blomma för dig

du vandrare med hel tunga

 

 

 

var tydlig

 




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 207 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2011-03-23 10:21



Bookmark and Share


  Peter Olausson VIP
...alla veck, alla fåror, alla skrynklor, alla sjöar, alla stigar i månljusa kvinnolandet...erfarenhet, allt det som varit och präglat, alla möten som blivit till gemensamma tecken i hud och minne och vanor, i ögon. Och tydlighet till detta! Landet med de vissnade trädgårdarna prunkar av blommor!
2011-03-23

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Så vackert. =)
2011-03-23

  Ninananonia VIP
:) Vacker tydlighand! :)
2011-03-23
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser