Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

brytningsfärger

 

 

brytningsfärger, varför används dessa

 

brytningsfärger

varför

 

används de

 

solstrålar bryter vattnets yta

detta utan at bryta av

 

bryter sig igenom

solen bryter sig igenom moln

sig igenom hav

 

ser du pelare i hav

i himmelhav

i jordehav

 

har du sett dessa underbara danser

har du fyllts av innerlig längtan att stiga uppför

endast för att se vart du hamnar

 

vandra

bara

vandra

 

släppa allt ur dina händer

 

 

har du sett dessa underbara danser

 

 

lyft blicken se molnlotusen släppa

pelarvägar

dyk in i havet

se

pelarvägar

 

 

kan

ske

 

brytfärger används till redskap

redskap för att finna eller mer

släppa fram den färg du har behov av att omge dig med

 

du bryter dig igenom muren

du bryter dig

 

dig

 

igenom muren

fängelset

 

en gång gavs jag förmånen att möta alkoholister

så kallat utslagna

ja det var ett arbete

ibland hände det sig att de kom med både det ena och det andra

det gick att se lössen ohyran krypa

vi hade ett badrum med fyrkantiga låga badkar

dessa sargade ombads klä av sig

så tvagade vi dem

smutsen

ohyran rann ut

 

de gavs rena kläder

 

 

så ser jag färg bubbla

du är på väg måla nytt och den gamla färgen skall avlägsnas

det finns dylika medel

så duschar du av färgen

jag ser stridande

kroppar

blod

ser regnen skölja

 

ser slammassor stelnade

ser regnen falla

 

ser marker blomma och vet

vet att detta är

brytningsfärgen

 

är

att allt påhäftat måste av

detta för att det rena skall släppas ut

 

 

det är den frigivne fången vilken lever i skyltpelaren

ja

det är många lager av klister och du

har inte spottat dem på

dig själv

du har ej strukit över dig

rollat på dig detta

klistret är ej påstruket av dig

 

inte alltid

 

du

 

släpper dock ut fången

 

du

 

hugger mer eller mindre av kedjorna

länken till det dväljande mörkret

 

det mörker vilket sväljer solens strålar

sväljer för sin egen överlevnad




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 180 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-03-25 15:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser