Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

värnar du din hand

 

 

du

slungade

reste

 

stormvågen emot mig

 

kastbyar ven vilka jag för en stund drogs med i

stelnade inombords

inväntade slagbommens hårdsida

såg segel rivas

revas

 

slungades runt

mareldar

brann mitt bröst

sveddes alltmer

till slut lyfte jag mina händer

tog emot stenarna

 

planterade dem i trädgårds öga

i tacksamhet ser jag alla dessa handmöten handmarker

jag kastar mig ej mer

ej mer in i stormvågens slutna öga

endast i det öppna

 

jag sköljdes ej överbord

trossen

stjärntrossen höll mig

fäste mina

fingrar

vid

 

så har tystvingar lägrat sig om

vagga

vagga

 vindstela fingrar

skörda

skörda

lin

vik duken i raka veck

duka vinrankans fröjdesteg

skallra

skallra

ängsfrösådd

vandra

vandra

kupande handjordars vävandesteg

hon sveper vetets vingar om

sitter i hasselns flikfingrade skål

skalet är slutet

tätt om

tätt

om

 

fågel ur vida världar

vaggar grenen

knackar

på dörren

ack

släpp mig in

skåda mina händers rena ljusögon

 

 

tyst inväntar hon

händers

gärning

 

 

värnar du

din hand




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 160 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-03-30 18:47



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Berör !
2011-03-31

  Ex¤animo
det någon gör ont mot andra gör han mot sig själv... men ljuset kan inte bli till mörker...bara skymmas, ett sårat hjärta har lärt känna stormen, ett tomt har drunknat... dina ord väcker mycket inom mig.
2011-03-30
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser