Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto 31 mars 2011


EN VACKER TORSDAG

blå himmel en sol så skön
jag tog tag i mig själv
ställde mina skor framför
dörren
så det var bara att ta jackan
stoppa fötterna i mina
vinterskor
och gå ut

vinterskor med broddar
behövs än
det är inte is fritt på alla
vägar och stigar än
så dom behövs

väl ute
var det inte så varmt och skönt
som det såg ut innefrån
det gjorde inget
det var så skönt
att få komma ut
få frisk luft att andas

kameran var med i min ryggsäck
jag stannade
tog ur den
la den i fickan
för att ha den nära till hands

jag gick långsamt njöt av stunden
och dagen
stannade vid ån
där låg en flock änder
dom dök, simmade
länge stod jag där och såg på dom
tror dom blev nyfikna på mig

kom närmare
det blev många foton tagna
men det hade börjat blåsa
så vattnet krusade sig
och jag darrade mycket med händerna
men några foton blev det allt

jag såg hur det börjat ljusna
i många av träden på min vandring
i naturen denna sista dag i mars månad

det började bli kyligare
jag började gå hemåt
i över två timmar
var jag ute på min vandring
i naturen

när jag kom hem
stängt och låst dörren
tagit av mig dom tunga
vinterskorna
smakade det gott
med en kopp kaffe
och en kanelbulle




anits 31 mars 2011




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 227 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2011-04-01 00:11



Bookmark and Share


  Anya VIP
Härlig promenadberättelse.
2011-04-02

  Bibbi VIP
Applåd!
2011-04-02

  Larz Gustafsson VIP
Att ta sin själ i sin hand, som Bibeln ofta talar om.
2011-04-01

  ULJO
En härlig berättelse om en härlig dag med kameran.
2011-04-01

  Eva Helene VIP
Fint fångat i ord och bild!
2011-04-01

  Zelogath
Vilken mysig dag!
En promenad med lite änder och fotografier, sedan hem med något varmt och en bulle
Sämre kan man ha det
Denna dikten får mig att känna
Att det gör inget att våren inte skyndar sig på
Det kan vara så härligt
Ändå

Tack för din berättelse
2011-04-01
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP