Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tillbaka till livet



 Jag försöker som en schaman

blåsa ljus in i dina drömmar

Jag ryter åt de mörka krafterna att för alltid försvinna!

Viker undan ditt hår

kysser dej där i hårfästet

mjukt & länge

tills du gnyr:

kaffe

Kaffe!

Jag har redan termosen redo

& häller upp en stor fet kopp åt dej

Medan du sörplar och dricker

sträcker på dej som en katt

masserar jag dej

& undrar: ska vi få upp dej idag...

Vidare frukost väntar i badkaret

som är fyllt med riktigt varmt vatten

oljor & skum

Jag kysser dina ögon med min själs

innersta vilja

Och nu gråter du den där gråten

som aldrig tycks ta slut

Den av både sorg vrede rädsla glädje & kärlek

Jag tänker att det får ta den tid det tar för dej

att komma tillbaka till livet

för du har varit långt borta i mörkret och vänt

Jag älskar dej.

 

 




Fri vers av Johan Bergstjärna VIP
Läst 599 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2011-04-01 00:06



Bookmark and Share


  Siggesdotter
Det var vackert...det där, du har varit långt borta i mörkret och vänt... jag älskar dig. Så väldigt fint!
2012-04-20

    Max Poisé
Fast & istället för och gillar jag inte...men &ejdå...
2012-02-06

    Max Poisé
Det bästa jag läst av dig Johan. Här låter du verkligen orden FÅ betyda. Fortsätt så...Mycket bra och jäkligt bokmärkt!!
2012-02-06

  Rise Little One
"Jag tänker att det får ta den tid det tar för dej

att komma tillbaka till livet

för du har varit långt borta i mörkret och vänt

Jag älskar dej."

En så vacker text, speciell i slutet...
2012-02-05

  Michaela Dutius
Ömsint och berörande
2011-11-28

  Pirjo VIP
Sann förståelse.
2011-09-28

  Maj-Lis VIP
Så vackert och så kärleksfullt skrivet
Tyckte om den
2011-06-29

  Sommarnattsljus
Och bilden! Glömde att kommentera den. Den är så otroligt häftig. Jättefint!
2011-05-05

  Sommarnattsljus
Otroligt fint skriven. Gillar hur början direkt drar mig in, gläder mig åt det kraftfulla rytandet, njuter vid ömhetens kyss vid hårfästet, måste skratta till åt den "feta kaffekoppen" som bryter och gör texten vardagsnära. "kysser dina ögon med min själs/innersta vilja" Underbart!

"Och nu gråter du den där gråten" Den där gråten; det är så fint formulerat. Jag bara älskar det. Tack för en jättefin dikt Johan! Allt det bästa/A
2011-05-05

  Zelogath
Underbart vackert
Att skämma bort sin kärlek som haft det svårt
Jag hoppas du känner
Även fast det är svårt att uttrycka sig
Efter en tur i mörkret
Att hon älskar dig
Minst lika mycket som du älskar henne

Tack för detta fina du skänker oss läsare
Du är en glädjens och tröstandets gåva
2011-04-01
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP