Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto 31 mars 2011


LÖRDAG MORGON 2 APRIL 2011

jag somnade med boken på näsen
hann inte läsa en rad innan sömnen kom
vaknade vid fyra tiden
la ifrån mig boken
släckte lampan
och somnade om direkt

när morgonen är här
och jag vaknar
går upp, ser ut genom fönstret
morgonen är gråmulen
öppnar altandörren på glänt
känner doften av vår
den är på väg
trots att det inte syns
så mycket ännu
men doften finns
av våt jord

fåglarna håller konsert
i häggen som står på gräsmattan
utanför mitt fönster
dom sjunger sina vårsånger
för mig där jag står
i dörröppningen
med en kopp kaffe
och njuter av den nya dagen

anits 2 april 2011




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 161 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2011-04-02 10:02



Bookmark and Share


  Anya VIP
vilken härligt fridfull text!
2011-04-04

  Eva Helene VIP
Så fint och löftesrikt!
2011-04-03

  Bibbi VIP
Njuter med Dig.
2011-04-02

  aol
skönt att möta en morgn på det viset
2011-04-02

  Larz Gustafsson VIP
"Morgonen är här
Staden vi har kär
vaknar upp
med ett tigervrål"

som jag sjöng en gång i tiden.

Att somna med en bok på näsan är ett behagligt sätt att somna på.
2011-04-02

  Elaine.S VIP
Fåglarnas vårsång och en kopp kaffe...det känns som något bra, även om våren är mer än lovligt kyligt
2011-04-02
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP