Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


SÖNDAG MORGON 3 APRIL 2011

jag vaknar tidigt
det är ännu inte ljust
ser genom persiennens springor
att det är gråmulet
därute idag

jag går upp
ser ut i den gryende morgonen
ser att det är disigt
och att regnet
hänger i luften

sätter igång kaffebryggaren
medan jag väntar
på att kaffet ska bli färdigt
ser jag ut genom
altandörrens fönster
ser hur fåglarna
flyger fram och tillbaka
vid fågelbordet
och äter av maten
som finns där

en talgoxe sitter på staketet
ser på mig genom fönstrets glas
undrar om den vill säga
mig något

så är kaffet färdigt
sätter mig vid köksbordet
dricker av kaffet
läser igenom texterna
jag ska ska läsa
i kyrkan idag

för första gången på länge
är jag nervös
trots att jag vet
att jag inte behöver vara det
intalar mig själv
att det kommer att gå bra



anits 3 april 2011





Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 157 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-04-03 09:41



Bookmark and Share


  Anya VIP
Hoppas det gick bra!
2011-04-04

  Bibbi VIP
Tack för Din berättelse!
2011-04-04

  Lars Hedlin
Mycket bra!
2011-04-04

  ULJO
Du ger oss din morgon på ett bildligt och fint sätt.
2011-04-04

  Eva Helene VIP
Fin ögonblicksbild från din morgon!
2011-04-04

  Larz Gustafsson VIP
Väldigt mulet men varmt.
Skönt att snön smälter.
2011-04-03
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP