Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tacksamhetens skepnader

Det finns dagar
då det känns tungt
att tvingas vara tacksam
för att det som är dåligt
inte har blivit värre

sådana dagar är vetskapen svår att bära
att många andra inte är nöjda
trots att allt är bra i deras liv

Det finns andra dagar
då just den tacksamheten
över att ingenting har blivit sämre
skänker livet den allra största lyckan

och i de dagarna känns det likgiltigt
hur andra gör med sin brist på glädje
över det som alltid är bra







Fri vers av snöö
Läst 1202 gånger och applåderad av 43 personer
Publicerad 2011-04-03 16:29



Bookmark and Share


  bohemen VIP
Vad är välfärd? Inte bara ett varmt hem, kläder och föda.
Nej, utan kärlek, ömhet, gemenskap!

Bohemen
2017-11-01

  Skatanssyster
Så fina texter du skriver. Rakt men målande.
2017-08-25

    carinamnm
Tack för så kloka och fint reflekterande ord!
2016-07-21

    Marica Dahl
Tänkvärda funderingar som i all sin enkelhet verkligen känns genuin. Snyggt skrivet!
2015-12-27

  Carl Mikael Fäldt
Formfulländat!
2014-03-07

  Marita Ohlquist VIP
Precis så är livet.
2014-02-23

  Suss Petersson
Applåd..en njutning att få läsa
2013-01-02

  Håkan Wiklund
Tveklöst
välförtjänt
hyllningskör!
2011-05-21

  Eline.P
Här träffar du verkligen mitt i prick, visst är det så.
2011-05-13

  Sommarnattsljus
Precis så!!! Tack!
2011-05-07

  Stjärnöga
Så underbart
du fångar konsten
att leva i nuet!
2011-05-01

  Peter G VIP
Klurig text!

Här fångar du verkligen de olika nyanser som man kan känna utifrån olika situationer och stämningsläge.
du träffar mitt i prick!
Bokmärker!
2011-04-21

  Michaela Dutius
Visa ord i vacker dräkt!
2011-04-11

    AA VIP
Fint skriftat. Tänkvärt. // AA
2011-04-03

  Malin Ringdahl
Just tacksamhet är ett motsägelsefull tillstånd. Jag är lika tveksam till människor som alltid är tacksamma, som till de som aldrig är det. Vi måste känna smärta och hopplöshet för att också kunna njuta av tacksamhet. Bra text!
2011-04-03

  Suzie B VIP
Tänkvärt och fint!
2011-04-03
  > Nästa text
< Föregående

snöö