Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


GÅRDAGENS REGN


regnet det vräkte ner
när jag var på väg till kyrkan
söndag förmiddag

trots att jag hade paraply
blev min jacka genom blöt
det blåste och regnet slog
mot mitt ansikte

i kyrkan var det varmt
och skönt för en gångs skull
mitt frusna jag blev snabbt varmt

hörde hur regnet slog mot
kyrkans fönster och tak
just då var det skönt att
få vara inomhus

regnet det fortsatte att
vräka ner innan solen
tittade fram en kort stund
på eftermiddagen

i häggen satt regndroppar
och glittrade som vackra
silverkulor
fåglarna hade bråttom att
äta av den mat som fanns på
fågelbordet

under gårdagen var dom många
och många olika arter som både
åt av maten och höll en vacker
vårkonsert för mig genom den
öppna altandörren

jag kunde nästa se hur snön
sjönk ihop med hjälp av regnet
det doftade jord och vår
regnet som vräkt ner under
nästa hela dagen blev när kvällen kom
till ett stilla vårregn



anits 4 april 2011




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 273 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2011-04-04 10:53



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Våårregn - löfte om nytt liv...glittrande diamanter på kala grenar....
Underbar dikt väl värd sin placering!
2011-04-05

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2011-04-04

  © anakreon VIP
Det var blott vinterns

bittra avskedstårar

till en vår den ej

förmår besegra!
Calle
applåderar
2011-04-04

  arja savela
Grattis till placeringen! Fin text!
2011-04-04

  Eva Helene VIP
Doft av jord och vår och ett häftigt regn som övergår i ett stilla vårregn - härligt!
2011-04-04

  poetryGirl
härligt...
2011-04-04

    sajo
"jag kunde nästa se hur snön
sjönk ihop med hjälp av regnet
det doftade jord och vår
regnet som vräkt ner under
nästa hela dagen blev när kvällen kom
till ett stilla vårregn"

denna strof fastnar jag verkligen för då det
stämmer precis. Skönt att se snön sjunka ihop.
Det går
mot vår.
2011-04-04

  Larz Gustafsson VIP
Vårregnet är välgörande ur smältsynpunkt.
2011-04-04

  Bibbi VIP
Ljuvligt.
2011-04-04

  Anya VIP
Vacker bild bjuder du på.
2011-04-04

  ULJO
Regn är vackert och och är en gåva ibland. Nu sätter det fart på våren. Härligt tema.
2011-04-04

  Lars Hedlin
VAckert !
2011-04-04

  Rosen VIP
fint skrivet om vädrets inledande kyla för att avsluta i värme
2011-04-04

  filosofian
Jättefint. Ser allt framför mig och får en mysig känsla.
2011-04-04
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP