Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Combodikterna fortsätter över murar och stängsel...


Mr Lindemann & Max Poisé ( I Mörkrets Sken )

Vi stod där utan fruktan och lät vinden tala
en framtid var ju ensam i sitt sköte
tidig linda av den barm så trind
skönjar jag våren med ett möte

I det minnen som så flytt
såg jag oss stå där på nytt
drömsk av tidens anlete
och ett förflutet som gav vika

Fråntagen rätten att yppa
längtan som flyttar berg
stigen fanns ju där framför
djupt begravd i min ryggmärg

Då ser jag mig gå emot dig
du står kvar i det vi en gång var
lövet på marken
Det var som ett alster visade sina ord
skrivna på ett blad
Och jag visste att det handlade om dig

Kanske var det enkelheten som log
när blicken plötsligt lyftes från mark
kanske var det lagar som flydde
skrivna på det blekaste av ark

Du går och jag ser att minnet av dig
blandas med de minnen jag har
i det linjer av spår som trampat stigen, följer du den
stig som beslöjar din längtan till landet som var

Där kunde alltet lösas av en enda beröring
tiden stannade vid ett enda ord
förstod jag att mina minnen var våra
efter att det är vår gemensamma jord

Ett ord som handlade om oss
och det vi nu har blivit
Jag träffades av din närhet
I skenet av den såg jag våren
och i ljuset av den fanns du




Fri vers (Fri form) av Max Poisé
Läst 1391 gånger och applåderad av 44 personer
Publicerad 2011-04-04 14:25



Bookmark and Share


  Gisela Nordell
mycket humor mellan dessa rader,
; blev glad över att finna denna gemensamma dikt av två känsliga poeter.
2016-03-08

    JO:82
GILLAR=)
2012-12-16

  Mr Lindemann VIP
Det här med Pekoral är starkt överreklamerat
2011-04-08

    purplepea
Mr Lindemann & Max Poisé tävlar om titeln "Pekoralens mästare"!
2011-04-08

  Ex¤animo
i samklang med hjärta och vår natur...
2011-04-05

  shiiva
Blir alltid förvirrad när två bra poeter slår ihop sig
men nu blev det ju hur bra som helst
2011-04-05

    Roland Fröjd
En bokmärkning är det minsta jag kan göra här...
2011-04-05

    Max Poisé
Haha..brilians är överskattat!
2011-04-05

  Mr Lindemann VIP
Håller med här rahm här i att det är ett BRILLIANT hantverk
2011-04-05

    Niklas H
makalöst väl fungerand samarbete. två brillianta poeter levererar stordåd här. kanon!
2011-04-04

  Carola Bouvin
Fint! Gott samarbete.
2011-04-04

  Niclas Petersson VIP
Riktigt, riktigt snyggt.
Gillar.
2011-04-04

  aol
ett så fruktsamt sammarbete verkligen så fint skaldat,
2011-04-04

  Yrre VIP
Mycket bra sammarbete, mera!
2011-04-04

  Bodil Sandberg VIP
Vackraste berörande berörande dikt ..och.. vi stod där utan fruktan och lät vinde tala en framtid var ju ensam i sitt sköte..vilken superb poetisk inledning säjer jag bara!applåder!
2011-04-04

  Emme VIP
Massor av applåder till er båda från mig,
jättefint skrivet!!
2011-04-04
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé