Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Allergisk mot rim, allergisk mot kalla händer


Och jag har lärt mig



Jag har lärt mig
att det tar 50 foton
för att fånga
ett enda

jag har lärt mig
att det mesta
behöver tid

att kärleken inte är detsamma
som att behöva

och att nån annan tar över
där jag idag
tar vid

Jag har lärt mig att allt vi är
är illusioner

(till en början)

att människor
når sitt sanna jag
i konflikt

att frigörelsen från egot
är lyckan,
har jag lärt mig

och att allt ter sig mindre
på sikt

och jag vet – det är okej att förvirras
att andas
är förutsättningen för

att se känslor som bränslet
och branden
i allt galet vi någonsin gör

och sova är ingen vila
din plats, den är inte
här

om det inte går
om du inte får

vara precis
den du är.




Fri vers av Saga-Sofia
Läst 657 gånger
Publicerad 2005-12-19 23:33



Bookmark and Share


  Mikael Lövkvist
Åh vad underbar. Och jag älskar avslutet.
2006-11-24

  Andasin
Ja, vad bra!
Rim behövs då inte, detta är helt enkelt bra.
2006-01-17

  aftermath
den här gillar jag skarpt!
2006-01-16

  Stefan Ek
Oj, fenomenalt...

"att kärleken inte är detsamma
som att behöva"

Träffsäkert och bitterljuvt konstaterande om livets stilla gång och dess egentliga frånvaro av meningsfylld substans.

God jul...
2005-12-25

  mysanpysan
trodde jag kommentarat
men det hade jag visst inte

text med hopp i
med vishet

"kärleken inte är detsamma
som att behöva"

gillar skarpt

"att människor
når sitt sanna jag
i konflikt"
2005-12-20

  madinsane
jag hittade mig letandes efter de där förbaskade rimmen,
såpass att jag helt tappade fokus på innehållet.
det är en konst det också, att läsa av dem.
jag lyckades inte idag.. (DAG?? det är fan natt.. igen)
trots det, får jag känslan av att du skapat någonting stort här.
där finns meningar som slår.. högt!
2005-12-20

  Karl Elias
tårfyllda ögon är vad denna texten gav mig. mycket vacker men sammtidigt lite lite sorgsen känndes det som, för min del.
Mvh\\ Karl Pedersen
2005-12-19

  bq
JAA..förneka RIm !
Den svages verktyg för tradering ;-)

Och..kärlek är inte detsamma som att behöva..kärlek är att ge
2005-12-19

    Cajsa
Gillar denna dikt jättemycket. Den är bra!
2005-12-19

    poetpojken
Gillar det, tummen upp =)
2005-12-19
  > Nästa text
< Föregående

Saga-Sofia
Saga-Sofia