Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

VÅREN

visst är den här nu

våren

som jag längtat och väntat
på att den ska komma för att
stanna kvar

rabatten lyser brun och svart
av jord, blommorna som jag
inte klippte ner i höstas, hänger
som mjuka och blöta pinnar
väntar på att jag äntligen ska
klippa ner dom, och låta dom
nya blommorna börja gro och växa

varje dag går jag runt rabatten
nu när snön är borta och jag kan
se om något nytt händer dag från
dag, nu är det en underbar tid
som tar sin början

tänk att få ha förmånen att följa
naturen och dess skiftningar, se
hur den förändras, glädjas över
det som växer och gror

lyssna till fåglarnas sång, sitta med
en kopp kaffe på altanen och bara
njuta av livet när det känns som
allra bäst

anits 5 april 2011





Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 144 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-04-05 10:22



Bookmark and Share


  ULJO
Nu är den här i alls in prakt. Igår plockade jag vistippor som så vackert står på köksbordet,
2011-04-07

  Anya VIP
Ren vårnjutning.
2011-04-06

  Larz Gustafsson VIP
Väldigt fin bild!
2011-04-05

  Larz Gustafsson VIP
Nu är den här. Ingen kan väl påstå att april är en vintermånad. En del påstår ju felaktigt att mars är det.
2011-04-05

  Eva Helene VIP
Du beskriver så väl allt det underbara som den tidiga våren bjuder på!
2011-04-05

  Bibbi VIP
Underbart
2011-04-05

  ULJO
Ja nu är den här. Jag borrade hål i björken där hemma igår och björksaven rinner så fint ner i hinken. Blir bra naturmedicin sedan.
2011-04-05

    Yarissa
Fint!
2011-04-05
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP