Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

frågecirkel

 

 

 

såg henne nalkas

den vördnadsvisa

 

bara fötter

stenar kupade blad runt stegen

 

i hennes hand följde staven

rytmisk stegandning

fröbjällrande steg

 

hon stannade vid min eld

så vackra djup hennes ögon

vi satt i en stillastund

vävde tystnadspärlor

 

hon  vaggade molnskuggor stilla

 

jag bad alla folken berätta mig sitt hjärtas svar

vi hade flätat en korg

en korg utan botten

utan stag

utan stöd

utan handtag

en flätad rundkorg med öppning

 

tror du jag är en brunn frågade korgen

väntade mitt svar gjorde hon

 

nej jag tror ej jag vet din härkomst

 

gott

så sade korgen

lägg nu hjärtvärmen i mig

så jag kan öppna ljusen genom mina ögon

 

lade alla svaren in

 

satte mig vid månsilverlyktas vita sken

sömmade med nål av kristall

tråd av haven

 

lapp till lapp

sida vid   sida

 

i gryning var lapptäcket klart

 

det

 

lade jag över jorden

 

så vacker strålar hon

i sannhetens mötesljus

 

så sade

 

hon

 

den vördnadsvisa

 

vi satt i en stillastund

vävde tystnadspärlor

 

hon  vaggade molnskuggor stilla




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 214 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2011-04-05 23:24



Bookmark and Share


  MoonCalled
Fantastiskt vacker :D
2011-04-07

  Anya VIP
Frågecirkel, vördnadsvisa, stegandning, tystnadspärlor............jaa dina ord är så fina och värmer vandringen här på jorden. Tack!
2011-04-06

  Anna*
Ahhhh, så vackert och fridfullt ♥
2011-04-06

  Catharina Edin VIP
Jag känner ett lugn inom mig när jag läser denna text - som att det verkligen hänt, och att diktaren vet MYCKET.
2011-04-05

  Ninananonia VIP
:) Vackraste frågecirkel vackraste själ själsöga :)
2011-04-05
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser