Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto vid ett besök i en vacker trädgård augusti 2008


TRÄDGÅRDSGLÄDJE

jag har ingen egen trädgård
men jag har en underbar altan
med rabatt runt halva den
där får jag min odlar glädje
tillfredsställd

nu går jag och väntar
ser om det börjar växa
om någon liten krokus
eller
snödroppe kommer upp
ur jorden

men än lär det dröja
snön har nyss försvunnit
jorden är brun och svart
den doftar vår

det är så härligt så underbart
att få följa hur livet i rabatten
vaknar börjar växa
jag ger den vatten och näring
all den omsorg den behöver

sedan får jag glädje och kan njuta
av det jag älskar
så mycket
blommor
ja, allt som växer och gror

jag längtar till den dag
när jag första gången
denna vår
kan sitta och njuta
med en kopp kaffe
se på mina blommor
och bara vara



anits 5 april 2011





Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 217 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-04-05 23:47



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Odlarglädjen är av Gud.
2011-04-07

  ULJO
Blommor föder så mycket glädje.
2011-04-07

  Anya VIP
Jaa visst är det fint med blomster.
2011-04-06

  Eva Helene VIP
Längtan och förväntan inför allt det goda som vi har framför oss - det är sköna känslor!
2011-04-06

  Catharina Edin VIP
Jag älskar alldeles särskilt slingerväxter - ska ha massor på balkongen!
2011-04-06
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP