Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto april 2010


TANKAR EFTER GÅRDAGEN


gårdagen tillbringade jag med att rensa
i min dator, när värken gjorde det omöjligt
att göra något annat

jag fick sitta stilla göra det som jag så länge
tänkt att göra, men skjutit det framför mig

jag satt vid min dator såg ut genom fönstret
hörde fåglarnas sång genom den öppna
altandörren, kände att våren äntligen var här

jag längtade ut, så jag plockade ihop soporna
ställde dom framför dörren, sen klädde jag
på mig, när jag ändå var ute, var en promenad
det jag ville göra

få frisk luft, känna och ta in våren utanför
min dörr, för första gången sedan snön
och halkan kommit kunde jag gå ut utan
mina vinterskor med broddar

jag lämnade soporna i sophuset, sen började
jag gå efter vägen, så lätt det gick när jag
slapp dom tunga vinterskorna

fåglarna sjöng dom jag mötte såg glada
och förväntansfulla ut, en kort promenad
det var vad jag tänkt mig, men det var snart
glömt, det gick lätt att gå trots att värken
i lederna gjorde sig påmind

tiden bara försvann jag njöt av naturen
och dom bilder jag ser inom mig när allt
känns så underbart skönt, kameran den
var hemma, det var synd, men jag skulle
ju bara gå en kort promenad

väl hemma kände jag mig nöjd och glad
fortsatte med det jag höll med efter att
druckit en kopp kaffe och vilat mina ben




anits 6 april 2011




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 141 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-04-06 13:21



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Vårstädning behövs även i datorn.
2011-04-07

  Anya VIP
Fridfullhet och lycka över det lilla speglar du så fint.
2011-04-06

  Bibbi VIP
Allt doftar harmoni.
2011-04-06

    Ken Cassel
Det är fint med vårkänslor, Stina!

Kramar!
2011-04-06

  Eva Helene VIP
Påfyllning av energi, ja det får man när man är ute i naturen så här års. Fint!
2011-04-06
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP