Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


EN UNDERBAR VÅR DAG

sol blå himmel flera grader varmt
som gjort för att vistas ute
jag öppnar altandörren
drar in alla dofter

känner att det är dags för en promenad
då slår den till än en gång
tröttheten
jag orkar inte lägger mig på sängen
bara några minuter hinner jag tänka
innan jag somnar

vaknar efter en halvtimme
ser ut genom fönstret
det är ännu ett vackert väder där ute
bestämmer mig för att åka och handla
det som jag skulle gjort igår

så hoppas jag orka ta en promenad
när jag kommit hem, lagat mat och ätit
solen värmer så skönt genom bilens fönster
många är ute och promenerar i det
underbara vår vädret

det går snabbt att handla
det är fördelen att komma ihåg lappen
jag skrivet, det händer att den ligger kvar
hemma på köksbordet

nu är det helt is fritt runt platsen
där jag har min parkerings plats
skönt att slippa vara rädd för att halka
jag ställer mina kassar på altanen
skönt att kunna göra så
det blir för tungt och långt att bära
kassarna in genom porten

när jag plockat in mina varor
lagat mat och ätit
ser ut genom fönstret
ser jag hur en hel av dom boende
runt om, sitter på sina balkonger
och njuter av en riktigt vacker
vårdag

jag då, kom jag ut på någon promenad
nej, inte idag, det kommer fler dagar
när solen skiner
våren är i luften
och jag
mår förhoppningsvis
lite bättre



anits 6 april 2011





Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 150 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-04-06 21:07



Bookmark and Share


  Anya VIP
Bra fångad dag.
2011-04-08

  Larz Gustafsson VIP
Det blir bättre för varje dag.
Synd att det stormar.
2011-04-07

  Bibbi VIP
Fängslande text.
2011-04-07

  aol
bra skriftat vännen
2011-04-06
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP