Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


hyllning till L. O'Månsson, H. Alfredson och P. Ramel




Varför är det så ont om o och ibland så gott om?

Tindra var en fin, tymplig person i sina bästa år, till skillnad från brodern, Tundra, en ofin, otymplig operson i något av sina värsta oår. Hon bodde i en lägenhet med hög hyra och han i en olägenhet med bara ohyra. Förhappandes besökte han henne dagligen och hans vanor var därför välkända för henne. Dock bönhörligen så hon slapp ifrån honom ibland. Blott ett tal gånger per månad besökte han henne således. 

Han var emellertid aldrig på något sätt otrevlig utan tilltalade systern med väl valda kvädinsord. Därmed var han snarare något av en dygdpåse då han aldrig hittade på några pinsamma hyss. För egen del hade han även andra intressen så sin lediga tid ägnade han graverad åt sin kära syster.

Och så fortsatte det år efter år.

 




Prosa (Fabel/Saga) av Algotezza VIP
Läst 328 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-04-07 08:39



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Det här påminner också om en annan mer eller mindre kändis, Alice B. Toklas och hennes bästa väninna vars namn jag har så svårt att minnas men ändå har en bok av hemma. Oglad är jag över detta men så mye mera glad åt din skrivelse.
2011-04-07

  Anna*
Tragiskt och ändå djupt mänskligt. Flera djup och brett tolkningsområde. Applåder
2011-04-07
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP