Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto april 2010


DAGEN IDAG

ännu en dag får jag vakna
kan ta mig upp ur sängen
utan hjälp

det är gråmulet utanför
mitt fönster
det har slutat blåsa
under natten

men jag ser stora snöflingor
falla till marken
och sen försvinna

det är rena april vädret
vad mer är att vänta
denna april dag

det ligger grenar och skräp
lite överallt därute på marken
en påminnelse
om gårdagens storm

det är ovanligt mycket trafik
på vägen, och sakta går det inte
det är som det skulle brinna
i knutarna

jag är lika rädd varje gång
jag ser bilarna komma i hög fart
vill inte att en olycka ska ske
men när har det varit
många gånger

dagen idag
hoppas jag komma till kyrkogården
ta bort krukorna med ljung
och ljuslyktorna
innan dom får fötter

det är märkligt
att man stjäl på gravarna
det som anhöriga till dom som ligger där
för att det ska lysa och vara fint

dagen idag
den är min
och jag gör den till det jag känner
och vill och orkar göra


anits 8 april 2011





Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 147 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-04-08 10:03



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Lycka till med Din dag!
2011-04-08

  Larz Gustafsson VIP
Lurig månad. Men det är skönt att vi kommit så långt.
2011-04-08

  ULJO
Att folk själer på gravar har jag vårt att förlika mig med. Men vad härligt att att du delar med dig av dina vardagsnära upplevelser.
2011-04-08

  Lars Hedlin
JA sannerligen är det så..bra skrivet...
2011-04-08

  Anya VIP
Finstämt och kontrollerat.........dagen idag är verkligen din.
2011-04-08
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP