Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto 31 mars 2011


JAG FÖRSTÅR INTE

sitter med en kopp kaffe framför mig
tänker på telefonsamtalet jag fick
från min så kallade läkare i morse

hon hade ett förslag på hur jag skulle
få mindre värk och svullnad i mina ben
det förslag jag fick får mig att undra

vad tänker du med?

jag ska försöka ha dubbla stödstrumpor
hur jag ska få på mig två stycken på samma
ben när jag har fullt sjå att få på mig en

hur varma kommer då mina fötter att bli
när jag blir varm av att ha en stödstrumpa
och hur ska jag få på mig skorna

jag förstår ingenting

ett förslag som kommer från ett barn, så känns
och låter i mina öron

jag försöker uthärda och orka tills jag får
tid hos den nya läkaren jag känner mig som
jag ingenting är värd bara någon som man
gör och försöker som man vill med

jag är inte dum det vore ärligare att säga
att hon inte vet och istället lämna över det
till någon annan som har mera empati för
sina patienter

kaffet är ur drucket solen skiner det har
börjat blåsa igen jag ska gå ut få frisk luft
och försöka skingra mina tankar




anits 8 april 2011




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 305 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-04-08 13:39



Bookmark and Share


  arja savela
Du gör helt rätt i att byta läkare! Jag pratade med min doktor i morse och fick förståelse och empati och nu vill jag att du får en kompetent doktor!
Ha det bra så länge
Kram min vän
Arja
2011-04-12

  Anya VIP
Så trist när man möter människor man inte förstår.
2011-04-11

  ULJO
Läkare i all ära men ibland begriper man sig inte på dem.
2011-04-11

  poetryGirl
Den härliga våren är en tröst...
2011-04-08

  Eva Helene VIP
Jag tar mig för pannan - det telefonsamtalet hade du ju kunnat vara förutan!
2011-04-08

  aol
jag har haft stödstrumpor säger bara byt läkare,
2011-04-08

    Yarissa
Hon har aldrig sett en stödstrumpa, än mindre hur man får på den på benet!
sorgligt men sant.
2011-04-08

  Catharina Edin VIP
Läkarkåren är icke förskonad från idioter, nej - jag har mött flera!
2011-04-08

  Larz Gustafsson VIP
Han har ett skrivbordsperspektiv.
2011-04-08

  Bibbi VIP
Kan bara hoppas på att Du snabbt en ny och bättre läkare.
2011-04-08
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP