Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto, men inte min katt


JAG BLUNDAR

jag blundar
vänder mitt ansikte
mot solen

njuter av den värme
den ger mig
jag gläds åt den harmoni
jag känner i mitt inre

jag ser den stora svartvita katten
som går förbi på vägen
den ser på mig

jag säger några ord till den
och vips kommer den
stryker sig mot mina ben

katten är mjuk och skön
när jag böjer mig ner
smeker den över ryggen
som tack
börjar den kurra

vi ser på varandra
en svartvit katt och jag
jag ler
känner kärlek och trygghet
från den stora katten
som råkade
gå förbi min altan
precis när jag stod
och funderade
över framtiden
och livet




anits 9 april 2011






Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 168 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-04-09 19:14



Bookmark and Share


  Anya VIP
Du är duktig på att fånga nuet, som i denna text.
2011-04-11

  Maria T
Ett djur kan ge harmoni
åt livet t.o.m. ett par
skator som går och
pickar så tryggt i
trädgården
2011-04-10

    sajo
Får mig att minnas min fasters katt, som älskade garn nystan och som gillade att vara längst in i en garderob, nu kommer jag ihåg den hette Titus.
2011-04-10

  Eva Helene VIP
Så fint och hjärtevärmande!
2011-04-10

  poetryGirl
SÖTT SKRIVET
2011-04-09

  Bibbi VIP
Applåd!
2011-04-09

  Larz Gustafsson VIP
Minns en katt från min barndom. Petrus hette den faktiskt. En f d vildkatt som blivit tam.
Så snart den såg att man stod och metade kom den och strök sig mot benen i hopp om en mört och kanske lite gos.
2011-04-09
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP