Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto maj 2010


VÅR I RABATTEN

det har slutat blåsa
jag tar på mig jackan
och skorna

sen öppnar jag
altandörren
och går ut

ut för att se
hur långt våren kommit
i min rabatt

nyss låg snön djup
på gräsmattan
och i rabatten

nu är snön borta
gamla höstlöv
täcker den

jag gick runt
lyfte på löv
vissnade växter

där mitt i rabatten
lyste det grönt
jag tog bort alla löv

och under alla löv
hade vårkragen
börjat titta fram

gröna och fina
var bladen
jag blev så glad

det värmde i hjärtat
nr jag såg
det jag planterat
förra våren


överlevt
den kalla vintern
jag tillbaka löven

än kan nätterna bli kalla
och jag vill så gärna se
dom gula vårkragarna
blomma ännu en vår



anits 9 april 2011




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 204 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-04-09 21:04



Bookmark and Share


  Anya VIP
Härligt med de första blommorna.
2011-04-11

  Michaela Dutius
En underbart jordnära och himmelsnära text - om den stora saligheten ett litet grönt blad kan få oss att känna!
2011-04-11

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2011-04-11

  ULJO
Det är en intressant och kärleksfull tid som går dig till mötes.
2011-04-11

  Maria T
Är det vårkrage på fotot
2011-04-10

  Larz Gustafsson VIP
Fick en blåsiåppsrapport från en medpoetissa så sent som i går.
Krokusarna har i vanlig ordning tittat fram i Rådhusets rabatter.
2011-04-10

  Eva Helene VIP
Så fint! Ja, det gäller att inte vara alltför ivrig med städningen i rabatterna, än kan en del växter behöva ett täcke.
2011-04-10

  aol
livshjärtat vxer fram i alla blommor
2011-04-09

  Bibbi VIP
Nytt liv tränger upp och fram. Underbart.
2011-04-09

  Anders Håkansson
Dina fina rader förmedlar verkligen Våren !Tack !
2011-04-09
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP