Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
om att låta saker vara som gör sig bäst lämnade ifred


Vid Necrobads öde stränder


och myren stod under skuggan av en stor
dimma, tung som en dom

natten teg, älvorna höll sig undan inatt


Hundarna gick ylande ner sig först, sen
männen och sist deras upprörda skrik då
sumpen fyllde deras munnar med dy

sen fruarnas gråt, vilka snart kvävdes
av diset som forsade likt en vårflod genom
skogen och upp över trösklarna där husen
snart gapade tomma helt på liv

genom fähus och djupt ner i brunnar

tills allt var tyst, tills varje fält låg slaget
som dött gräs om vintern, mitt i juli


Först då steg hon ur gölen, hög som
djupet av en ångest, grym på gränsen
till gudomlig

blind av raseri över sveket från dem
hon blivit lovad evig vila fri från rov





Fri vers av Gawain VIP
Läst 614 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-04-10 00:50



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
ditt bildspråk är rikt
hon gav dig orden
du tecknade dem

tack
2011-04-17

  Lindalou
Där kan man snacka vrede. Snyggt.
2011-04-10

  Ingela Svenson VIP
i myrar döljer sig fruktan och gågna tiders ödesoffer....
2011-04-10

  wayward - taiga
huj,

vet inte varför jag tycker det här är sexigt.

antagligen därför att alla slags försäkringar inte funkar och verkar ogiltiga.

den här texten känns som den den beskriver ett förlopp på riktigt, lite tvättäkta sådär. nu för tiden så ska alla jävlar ha nån satans samhällsgaranti, varför vill ingen längre hjälpa sig själv...
2011-04-10
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain VIP