Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto juni 2008


SÖNDAG 10 APRIL 2011

jag vaknar av en dröm
en underlig och otäckt dröm
där jag blir ut sparkad
från både skola och kyrka

varför är det ingen som förklarar
jag springer från mina förföljare
stannar inte
förrän jag står vid stigen

den välkända stigen
där jag känner
varje träd
varje grop
där mina fötter
trampar den mjuka mossan
där tystnad och stillhet
ger min själ ro

här är jag ensam
ingen som jagar mig
skriker ord som jag inte vill höra
här finns ängen med alla blommor
som jag älskar
och kan njuta av

i min dröm
stannar jag
plockar en bukett
med dom vackraste blommor
som jag kan finna

framme vid den gamla stugan
ser jag en glasburk
som står där så ensam
på verandans ensamma bord

jag tar med mig burken
ned till tjärnen
fyller den med vatten
så sätter jag i mina blommar
i burken
ställer den på bordet
blommorna lyser upp
den gamla stugan
får nytt liv

jag går ner till tjärnen
sätter mig på bryggan
försöker glömma
alla elaka rop
njuter av stunden
ser bort mot dom
blånande bergen
njuter av stunden

då vaknar jag
förstår att det var en dröm
jag går upp
ser att det regnar
tänker på vad den här dagen
har att erbjuda mig





anits 10 april 2011











Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 231 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-04-10 12:35



Bookmark and Share


  Anya VIP
Drömmen är dubbel precis som livet. Tack för att du delar med dig.
2011-04-11

  ULJO
Hoppas dagen erbjuder dig kärlek, glädje och hopp.
2011-04-11

  Maria T
Både en otäck och
vacker dröm
2011-04-10

  Eva Helene VIP
Så vackert och hoppfullt i din dröm som du berättar så målande!
2011-04-10

  aol
så vackert skaldat
2011-04-10

  Larz Gustafsson VIP
Jesus sade: "Den som kommer till mig ska jag sannerligen inte kasta ut."

Fin sommarbild!
2011-04-10

  Bibbi VIP
Jag vaknade också av en dröm idag där jag blev lämnad ensam plötsligen på ett torg och vaknade orolig.
Det är bra om man kan klura ut en tolkning till förklaring av en obehaglig dröm...men det är ju inte alltid så.
2011-04-10
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP