Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Klövervisa

Han står på stadens torg
och spelar handklaver
han framför egna låter
för dem som honom ser

Han spelar vackra toner
om människor och djur
och sjunger om det fina
som syns kring vår natur

Han sjunger om våren
och fåglars drill
om vinden som blåser
vid håret som den vill

Om pojkar med drakar
som svävar i det blå
om flickorna på ängen
som dansar lätt på tå

Han sjunger om livet
vid sommarens by
och regnet som faller
från himmelens sky

Om kärleken som frodas
mellan man och kvinna
om blommorna på ängen
som solskenet vill finna

Han sjunger om stjärnor
som lyser klart i natten
om stranden som öppnas
kring havsvågens vatten

Om önskningen i brunnen
där kärlek porlar klart
om näckens vackra toner
som hörs så underbart

Han står på stadens torg
med hatten fylld av klöver
han sjunger egna sånger
när pengar han behöver




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 501 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-04-12 08:55



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Han skulle kunna sjunga den här vackra visan du just skrivit -
2011-04-12

  anits VIP
underbart skrivet om gatumusikanten
som ibland kan ses på stadens gator
2011-04-12

  Linda CH VIP
En fin visa med en härlig stämning.
2011-04-12

  mare VIP
Återigen en mycket fin dikt !
2011-04-12

  Ewa-Britt Nilson VIP
F int skrivet
I dag om sång musik
N ågot som är gott
T a till i livet
2011-04-12

  Bibbi VIP
Helt underbar.Påminner mig om min älskade man som ej länge finns ibland oss. Han var trubadur med en concertina.
2011-04-12

    ej medlem längre
Så fint, ömsint skrivet om våra gatumusikanter
2011-04-12
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO