Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Pojehali!" Människan gick i rymden. Idag är den dagen när för 50 år sedan lämnade MAN jorden för första gången. Frågan är: vad är mer långt borta - stjärnor eller vi för varandra?


Till stjärnor

I den mörka himlen
finns miljarder stjärnor

De var där
de är
de förblir där uppe

Så långt de är från oss
och så nära

Men vi är på den plats
som kallas för “terra”

Och oavsett hur vi försökte upp
vi landar på jorden ändå

Så det vore bättre
att hitta de lysande stjärnor
i sin mörka själ

12.04.2011




Fri vers (Modernistisk dikt) av Julianna Strandberg VIP
Läst 300 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2011-04-12 10:01



Bookmark and Share


  jörgen g
Underbart helt enkelt!
2011-08-07

  Anna*
☼ Heeeelt underbart! Precis så är det! Skönheten finns inom! ♥
2011-04-13

    AA VIP
Bra skriftat. Text med djup. // AA
2011-04-12

  Linda CH VIP
Superbra formulerat!
2011-04-12

  Lennart Bång
Härligt hur du knyter ihop rymden med våra själar. Kanon!!
2011-04-12

  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
En så finstämd o tänkvärd dikt, vid åminnelsedagen för människans första rymdfärd (...fast vi alla färdas i rymden hela tiden :), på vår Jord..)
2011-04-12
  > Nästa text
< Föregående

Julianna Strandberg
Julianna Strandberg VIP