Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


EN LITEN BLOMMA

tänk vad en liten blå blomma
kan väcka sådan lycka och glädje
som så plötsligt finns den där

en liten blå krokus
den allra första i rabatten
denna underbara vårdag

precis bredvid finns små gröna blad
som tillhör en vårkrage
där små små knoppar
börjar växa till

jag njuter av allt jag ser
att gräva i jorden med mina händer
det har jag alltid älskat
ett arv från min morfar
som var den som lärde mig
det som jag idag kan
och försöker förvalta
så gott jag förmår



anits 12 april 2011




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 228 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2011-04-13 00:15



Bookmark and Share


  Maria T
Så vacker bild.
I dag såg jag min första
tusensköna.Tusentitta
kallade vi den som barn
2011-04-17

  Anya VIP
Visst är det härligt med vårblommorna. Såg min första vitsippa igår på ett varmt och skyddat läge.
2011-04-14

  ULJO
Man blir bara så glad av både blommor och dina ord.
2011-04-14

  Bibbi VIP
Skön.
2011-04-14

    Yarissa
Härligt!
2011-04-13

  poetryGirl
det är bara ljuvligt
2011-04-13

  Larz Gustafsson VIP
Blommorna är en Guds gåva till oss.
2011-04-13

  Eva Helene VIP
Fint! Mina rabatter fick ny mull och jord igår och ett stilla vårregn har vattnat dem i natt.
2011-04-13

    sajo
Såg en krokus i rabatten vid vårdcentralen Tisken så idag ska jag fota den. Gillar din text, den andas vår. Bra fotat. Applåder
2011-04-13

  Anna*
Det är ett sant nöje att upptäcka det vackra som kommer och förgyller vårens promenader och rabatter. Jag är så lycklig då jag får gå omkring och fotografera allt det sköna! Tack för en fin dikt!
2011-04-13

  tom boreland
och så kommer rådjuren och äter upp dom.....
2011-04-13
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP