Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

sepiamjuk

 

 

stjärnfolken

sitter vid stenar

i den stora himmelssalens

skimrande

eld

lågar

sepiamjuk andning

 

skriver med

fjädrar

regnbågsljus

 

väcker en av allas röster

 

mullvaden kisar suddigt

fnyser

till spår

 

nog vet jag mörkrets ord

jag visar dig

konsten att mylla jordens hårt stampade

lösa de däringa hårdvalkarna

jag vet mörkrets vackra bud;

lev med dina fingerblommor

knoppar

toppar

det

gör jag

sa mullvaden

 

dina fingrar är vackra fjäderpennor

stift gyllene

bläck silverne

arket är koppar

är jordandnings himmelssvar

du skriver

liv

och då du inser att mörkret icke är mörker

utan stjärnstäder

i allt

och att allt är

ja, det sägs ju

det står skrivet i stjärnorna

 

stjärnfolken skriver

 

i den stora himmelssalen

 

strålar

 

strålar skönhetens pärla

vilken vi en gång såg

en gång besteg

steg in

i

 

i den stora himmelssalen vilken är allts allt

där skrider vi lugna

skimrande i det

vi är

 

hur kan detta glömmas

 

vid bäcken den gyllenröda

 

solmantelsflöde

av solskivas

rörelse

 

levde en and

denna and var icke en and

en and vem det vara månde

 

det var en fågel av sällan skådad art

det är en fågel av sällan skådad art

 

vid bäcken den silverblå

månmantelsflöde

av månskivas

rörelse

 

levde en and

denna and var icke en and

en and vem det vara månde

 

det var en fågel av sällan skådad art

det är en fågel av sällan skådad art

 

var gryning synes de omfamna varandra

i ljus i värme

 

ängen är i violljusets rena klarhet

 

han

bjuder henne gryningsljus

hon

bjuder honom gryningsvärme

 

så kunde det vara

och är det säkert

i en dröm

annorstädes

 

 

så andas deras ögon klara

 

var gryning

innan

 

allas steg vaknat

 

synes fågel

kärleksfågel

lösa snaror

tvaga

maror

 

i bäckens klara rödablå

 

spindelmor skänker

slända skänker trådar linor

 

trädfingrar håller ljustrådar till

 

så hänger fågel drömmar i ljusglimtar

fåglar små fåglar håll dem

 

i morgonen andas drömblad

i violljus

 

 

uppklarnande

 




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 166 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-04-16 13:05



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Vacker vackra! Sepiamjuk.
2011-04-16
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser