Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Vilken vacker katt!"

"Vilken vacker katt! "
glädje väcks vid dessa ord
för vi som ser katterna dagligen,
hör deras röster och undrar vad de kan betyda
vad de vill säga

Känslan av när en skyggis nosar på din hand
när samma katt så länge har sprungit iväg
eller när katten funnen vid en vägkant
med hjälp av medicin och kärlek
snart får ett nytt hem

När kattungar föds,
och får mjölk av mamman och inte av en flaska
eller när ungarna från den vilda mamman,
som spottade och väste som henne
närmar sig försiktigt utsträckta fingrar

Katterna är fina, underbara, egna varelser,
och de kommunicerar med röst, doft och smekningar
svansar som slingrar sig om varandra
i en stor hög

Underbara människor som ger dessa katter ett hem!
Och var så säkra, när ni utbrister "Vilken vacker katt!"
så håller både vi och katten med!




Fri vers av Patrik Orion Sten
Läst 200 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-04-16 19:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Patrik Orion Sten
Patrik Orion Sten