Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Över-min-röda-kropp


I mörkret
till ljudet av dig,
sovande

rör jag vid mig

en ljummen mage
pickpickhjärtat
och hela vagnslasten
av tummad hud

så många händer
som försökt
öppna mig

så få
som nått
ända in

åh, hej o hå
som det kan gå;

jag somnar inte längre

och som smutssnö
brun april-tö
smälter
längs elementen

naken här
vaken här

är jag

i den förbannelse
ni svor
över-min-röda-kropp

den jag försökt le
mig ur

den jag försökt rinna
ur

tills läpparna
brast i fogarna

det har något att göra
med händer
och hur de fattas

mig

det har något att göra
med mig

och hur jag fattas;

en ljummen mage
pickpickhjärtat
och hela vagnslasten
av tummad hud.




Fri vers av Saga-Sofia
Läst 480 gånger
Publicerad 2005-12-21 16:47



Bookmark and Share


  himlens hemlighet VIP
så fin den här...som en vaggvisa...den rinner fram...nä jag vet inte hur jag ska förklara...tycker om helt enkelt :)
2005-12-22

  mysanpysan
ååh sicket stycke:

det har något att göra
med händer
och hur de fattas

mig

just här rördes
det om ordentligt
i in mage
av just den saknaden
2005-12-21

  Ola Rydberg
gillade denna
och slutet som är återkommande lysande
2005-12-21
  > Nästa text
< Föregående

Saga-Sofia
Saga-Sofia