Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto 15 april 2011


VÅRDAGAR

sol blå himmel
nya blommor
som kommer fram
i rabatten varje dag

fåglarnas vårsånger
ljuder över nejden
talgoxen kommer nära

sätter sig på fågelbordet
äter av maten som finns
nya fåglar kommer, sätter sig
ser på mig

där jag sitter i stolen
för första gången denna vår

jag njuter av blommorna
framför mig i rabatten
av fåglarna som är nära

doften av träolja
som kommer från bordet
som jag oljat in

jag nyser ögonen rinner
men vad gör det
nu när våren
äntligen är här

allt är just nu
en glädje för ögat
en lisa för själen

jag tackar och tar emot
allt vad naturen
ger mig den här
underbara tiden
som våren är





anits 17 april 2011







Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 214 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2011-04-18 09:38



Bookmark and Share


  Anya VIP
Jaa våren är en fröjd. Tack för denna!
2011-04-19

  Larz Gustafsson VIP
En i sanning glädjefylld tid.
2011-04-18

  Eva Helene VIP
Så fint beskrivet!
2011-04-18

  Bibbi VIP
Tack för denna sköna doft av vår!
2011-04-18

  ULJO
En härlig vårdikt du bjuder på.
2011-04-18

    Bo Bjelvehammar
små gula huvuden...mmmm
2011-04-18
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP