Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gobelängtapet

En vind från skymningen
sakta sveper den in
flagor flyger omkring
kring det öppna fönstret

Ryggen mot skuggorna
ser rädslan i en blick
dricksglasen är tömda
på en billig äppelcider

En askkopp på bordet
fylld med cigarretter
takets gula fläckar
ger natten sina svar

Repor längs väggarna
en sönderriven tapet
duken där på bordet
har bruna kaffefläckar

Det slitna trägolvet
bär spår av ystert liv
själarna har slagits
på handvävda mattor

En nedsutten soffa
har präglat långa samtal
ett smutsigt bomullstyg
där ångestropen haglat

Den öppna spisen
bär spår av kärleksglöd
en varsam beröring
på ännu kolnad björkved

Rosenröd den hänger
en trasig gobeläng
i skymningens vindpust
prasslar den i stillhet




Fri vers av ULJO
Läst 632 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-04-18 12:03



Bookmark and Share


  mare VIP
Livets spår...fint..
2011-04-19

  anits VIP
Vackert skrivna rader, men också
sorgligt
2011-04-18

  Catharina Edin VIP
Så sorgligt vackert - mycket bra, ULJO, förmedlar en särskild stämning.
2011-04-18
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO