Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto från ett besök hos min bror i norge


VÅREN ÄR VERKLIGEN HÄR

vägen utanför mitt fönster vattnas
snart ser jag den maskinen
som sopar vägen

ser hur dom som sköter
bägge maskinerna
stannar går ut

nu förstår jag deras dilemma
bilarna som alltid står där
i vägkanten står i vägen

jag undrar hur dom gör när
stadens gator sopas från
vinterns all grus och sand

kör dom runt bilarna
som dom gör här
eller får dom en böteslapp

jag vet inte det
ser bara hur besvärligt
dom har som sopar
vattnar och gör vägen fin
efter den långa vintern

så nu kan jag om jag vill
putsa mina fönster
när vägen är ren och fin
från grus och makadamm
behöver inte tänka på
att det dammar

och fönstren
kan få vara fina
och glänsa en stund
innan allt pollen
börjar ryka





anits 19 april 2011




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 167 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-04-19 12:28



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Skönt att se hur allt blir snyggt och prydligt.
2011-04-19

  Eva Helene VIP
Det här är också en bild av våren, väl beskriven!
2011-04-19

  aol
vackert skriftat, jo i stan blir det böter för hä gäller jämna nr ena dan ojämna nästa,och står man då fel,
2011-04-19

  arja savela
Vi har putsat köksfönstret som ligger längst in på gärden och satt upp mina älskade kaktusgardiner. Känns bra
2011-04-19

  Bibbi VIP
Tack för fängslade läsning!
2011-04-19

  Anya VIP
Jaa det gäller att passa på att putsa efter vägrengöring. Jag vet inte om jag klarar av att vänta.
2011-04-19

  poetryGirl
April, min favoritmånad
2011-04-19

  ULJO
När sopmaskinerna har rengjort vägarna då är det verkligen vår, härligt.
2011-04-19
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP