Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tröstandehänder

 

 

vi talar

om

ensam

om

ensamhet

 

 

i natten lyfter jag ansikte

möter hennes silvervita klarhet

 

lyfter jag mina händer

omfamnar

kretsen

 

 

källans vatten är silverne klarhet

 

är detta

hennes

ensamhet vi upplever

i vårnatten i sommarnatten

i det att stjärnorna icke synes näraintill

 

förtäljer hon det vi vet; stjärnorna är närvarande

 

 

är det hennes ensamhet

hon sköljer över oss

i vårnatten

i sommarnatten

 

i det att stjärnorna icke synes näraintill

 

 

är det vemod

är det sorgsenhet

 

 

eller

 

är detta

lugn

 

säger hon oss;

se jag är ensam

i oändlighetens vida hav

lyser upp din natt

 

 

 

ofta vänder vi ansikte till

 

till sjön

till  himlen

till oaser

vilka skänker oss tröst

tröstandehänder

 

 

så rinner

det

 

 förbi

 

 

i natten vänder jag

blicken

in

 

 

befinner mig i mitt inres lotusblad

däri andas mitt är

 

 

lämnar alla icke är i mitt insteg till

det stora vida

 

 

min hud dricker källvattens grenar

 

källvattens

klara

 

 

seglar

fridskällans dröm

 

 

är detta regn

frågar de ljusklara med lätta fötter

 

då de lyfta gryningsmantels

fingerljusa knoppar

 




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 172 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-04-19 17:00



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Skönhet! Tröstandehänder!
2011-04-19

  MoonCalled
Vacker :)
2011-04-19

  Anira
tar mej till min inre plats

när jag viker undan mina blad
och kliver in....

fin avslutnings poesi på kvällen
innan man sluter de yttreögonen
och blickar innåt

Tack♥
2011-04-19

  lisa"puzzle"svensson
åh, den här fyller mig med en härlig ren känsla :)
2011-04-19
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser