Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto så ser min rabatt ut just idag


VEM I HELA VÄRLDEN KAN MAN LITA PÅ

en klump i magen
det värker i bröstet

jag stickar
för att kunna känna lugn
men det blir bara fel
vad gör det
jag repar upp
stickar igen

så har min kväll varit
och så ofta blir det
när våren är här
men jag njuter ändå
på mitt sätt

ljuset
blommorna
fåglarnas sånger
vad gör det
att mina ögon rinner
och att jag nyser

så är det varje år
när våren kommer
det finns mediciner

men värst är ångesten
som kommer
bara så där
utan förvarning

min promenad
hjälpte en stund

sen var den hos mig igen
ångesten
vanmakten
olusten
klumpen i magen
värken i bröstet

jag känner mig tom
ledsen
trött
vill ingenting

trött på alla som
tror sig veta allt

ibland vill jag bara sluta
ta alla dessa mediciner
jag har än inte förstått
vad dom gör för nytta

men tydligen hjälper dom
eftersom jag orkar gå längre
och ibland överraska mig själv
med att kunna gå snabbare
utan att bli helt slut

om jag kunde leva av
att bara äta alla dessa
tabletter
som blir bara fler och fler

hoppas på en tid
hos min nya läkare
som kanske har mer empati
lyssnar på mig

som det är just nu
vill jag bara
att alla
dessa
röda dagar
fort ska vara över

det känns ändå skönt
att jag har uppdrag
i kyrkan

påsken
och dess budskap
är mycket
viktig för mig




anits 19 april 2011




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 260 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-04-19 23:30



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Hoola Bandoola Bands härliga gamla sång.
Trist bara att man överhuvudtaget ska behöva ställa sig frågan...
2011-04-22

  Bibbi VIP
Skriver under på Eva Helene
2011-04-20

  Anya VIP
Hoppas påsken i kyrkan ger dig lite påfyllnad.
2011-04-20

  poetryGirl
Man kan nog bara lita till sig själv misstänker jag...
2011-04-20

  Eva Helene VIP
Sorger och besvikelser har en förmåga att poppa upp helt oväntat, ibland när det är som vackrast runt omkring. Hoppas du slipper detta i den nya dagen! Fint foto!
2011-04-20

  aol
jag önskar dig allt gott vänneb, där finnes ljuspunkter
2011-04-19
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP