Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

stroferi

 

 

vaknade i den tidiga gryningen

rutorna var spräckta

ramarna rann

rann in i trädens stammar

 

splittret från glaset

i

från

flög in i solens händer

glasvingar klingade

i vindars

rena

hud

 

väggarna runt mig sjönk ned runt mina fötter

stod så där i sjön

drömmens

vackra

sjö

 

tusende blad

sände himlamolnen

doftande

steg de

lade sig

över min hud

 

himlen var under mig jorden var över mig

jorden var under mig himlen var över mig

jag steg in i

cirkeln

cirkeln

steg in i mig

vi vidgade våra armar

jag öppnade mina händer

tog emot

solregnsorden

bugade mig till mina stegs andning

lyfte själen fri

 

där i undanom i ovanom såg jag kala kvistar

bärandes var det klor

svarta böjda

silhuetter

var det huggtänder

sakta steg jag närmre

de sökte fånga mig

gjorde en reva i min klädnad

marken var ännu naken

ännu endast skimrandevaknad

genom reva

sipprade

ljus

ännu huttrade jag

 

närmast hennes hud syntes liv stiga

medan jag stod där steg färgen

alltmer

var det klor

svarta böjda

silhuetter

utan att märka

snuddade jag

vid

 

droppar

röda

lades i ring

 

fylldes av önskan till strövandefrid

 

då solskivan stod mitt i

vände jag åter

åter såg jag

var det klor

svarta böjda

silhuetter

var det huggtänder

sakta steg jag närmre

taggar är detta

kupade värn över marker

samtidigt

vända

 inåt

 

varför vänder du dina taggar inåt

jag skyddar mitt hjärta

varför skyddar du ditt hjärta

för att jag skall kunna giva till vidare

hur skall du kunna giva då du sargar dig

jag sargar mig icke

mina taggar är mitt värn

se pärlor i dem

 

sakta vek taggarna ut bladen

det var en märklig upplevelse

bladen  lindades runt

med solens vandring

vid den sista pärlan

syntes knopp

i fingerömhets skönhet

en tår

trängde fram

jag såg den stjärnetindra

då solfinger rörde vid

 

regnbågsfåglar

lyfte

 

jag stod i dalen omgiven av klippor

var dessa klor

var dessa huggtänder

jag skälvde ty ljuset silades sakta

solskivan

solögon slöt vingar

fåglar flög in i västerögas hav

väckta skymningsfågels vida blick

nu badade havet rött

eldsrött

 

jag såg en skugga skymta

varför bär du törnen

 

jag vet ej

vem du

är

 

du känner mig väl

svarade skuggan

giv mig dina

blad

 

jag vet ej vem du är

 

det var då jag såg en droppe blod stiga ur mitt bröst

det var då jag såg rosen

törnrosen vika ut bladen röda

 

jag visste varur

bladen steg

 

ja

jag är din vän

giv mig

dina

blad

 

och där i skymningen gav jag min hand

till mitt är

 

och där i gryningen

ger jag min

ros

till

dig




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 181 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-04-20 19:15



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Vackert stroferi :)
2011-04-21
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser