Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

befria mig - en bön från Sodom

Befria min själ
i en värld som tyngs allt mer
under oket av majoritetens vilja

Hjälp mig hitta rätt väg
bland alla fria stigar
som bara leder bort

Styrk mitt mod
på en plats
styrd av fruktan

Lär mig tro
i ett sammanhang
där tvivel höjts till norm

Rena mig i helighet
där syndens lag vill råda


Fyll mina vener
med ditt liv
Må blodet
av din värme
i dem för alltid koka

Blås liv i dessa torra ben
Vattna mitt sinne med ditt goda
Led mig ut till gröna ängar
långt bortom stadens skrål

Aldrig blicka bakåt
den staden finnes icke mer
Sörj för framtid, ej förflutet
Dagen kommer och med den
någonting förmer




Fri vers av Regular
Läst 266 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-04-21 14:50



Bookmark and Share


  Karl-Bo Lundstedt VIP
Detta blir min bön i dag....

underbart, sakralt, allvarligt, sant....
AMEN och AMEN igen..

applåder i mängd

kb
2011-05-07

  Maria T
" Rena mig i helighet"
Så fint
2011-04-22

  walborg
Så skönt att läsa denna fina text. VArmt tack!
2011-04-21

    ej medlem längre
Snyggt!
2011-04-21

  Bibbi VIP
Amen!
2011-04-21
  > Nästa text
< Föregående

Regular
Regular