Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vet ni det...

 

 

i dagen vandrade jag ut

vindarna var varmgoda

stegen följde stigen

kringelikrangeli stenars grus

vägen

stigen var kantad

bar bårder av nypon slån björk och alla

i stenhänder synes stensöta

synes mossa synes

myllerliv

en fågel gungade i grenens fingerspetsvagga

orange bar fågeln i fjäderskrud

ljust brun

så vacker

är du

 

fjärilar dansade

fåglar

ekorre skuttade

 

katten smög med lätta fjät

hoppade bums in i skogen

 

där vid randen syntes de fyra rådjuren beta

 

bäcken är stillaflytande

strömmande soldrickande

 

stenar blänker

vassen flyter hår

 

prasslar gör det då och då

är du månne en liten skogsmus eller vad

kanske en fågel vilken leker i buskar och slån

 

slånbär bär anande vita pärlor

 

ett ljud ber mig still

en sång

ett surr

musik eller vad

 

ljudet  omfamnar min blick

 

en myrstack

 

är det du som sjunger

 

ja

så är det

 

vet ni det

 

myrstackar

sjunger




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 241 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-04-21 19:55



Bookmark and Share


  Anya VIP
Mcket fin naturbild!
2011-04-23

  MoonCalled
Mycket vacker :D
2011-04-22

  lisa"puzzle"svensson
åh så vackert
2011-04-22

    lärjunge
"... och tranors tut vid altarringen
grodors bas så rytmiskt slog
en mångstämd kör sjöng hyllningen
till sammanhang och liv ..."

Du Varande
2011-04-22

  Ninananonia VIP
:) Fina tankar :)
2011-04-21

  Ninananonia VIP
:) Fina tankar :)
2011-04-21

    ej medlem längre
en fin pastoral-- en lovsång till naturen

djuren.. gillar ditt ordspråk----------------------------------
2011-04-21
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser