Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


FIKA PÅ ALTANEN

jag sitter för första gången denna vår
ute på min altan
med en kopp kaffe
en bok
block och penna
stickningen
har också fått följa med ut
denna ljuvliga långfredag

vad gör att jag spiller kaffe
på den rena duken
jag nyss lagt på
den går att tvätta

fåglarna flyger runt mitt huvud
anar att jag sitter i vägen
för maten som finns på
fågelbordet

en talgoxe flyger fram och tillbaka
innan den sätter sig på spaljen
och där håller den låda
kvittrar som jag aldrig
hört en talgoxe göra

till slut flyger den upp i björken
och fortsätter som det låter
att gräla på mig som sitter
i vägen för fåglarnas mat

det är tyst och lugnt
men plötsligt hörs barn skrika
lång bort från en annan gård
jag kan höra att dom är osams

men lika snabbt som jag hörde skriken
lika snabbt slutar det

jag skriver några rader
men plötsligt tar pennan slut
jag lägger ifrån mig blocket
och tar upp stickningen

det går inte bra det heller
så jag lägger ifrån mig den också
lutar mig bakåt och blundar
njuter av vädret
den underbara dagen
och att kunna få
ta dagen som den är






anits 22 april 2011






Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 203 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-04-22 15:09



Bookmark and Share


  ULJO
Så underbart ................
2011-04-26

  Maria T
Underbart att få sitta i
lugn och ro och lyssna
till fågelsång
2011-04-24

  Elaine.S VIP
Ibland är det gott att bara få njuta och vara overksam...
2011-04-23

  M M Mannheim VIP
Fint beskrivet av en lungn och fridsam långfredag i vårsolens glans. Är jag fel ute om jag inte finner en religös ton bland orden?
2011-04-22

  Anya VIP
Bra här och nubild, det som du kan så bra!
2011-04-22

  Larz Gustafsson VIP
There´s no doors like outdoors.
2011-04-22

    Yarissa
Fint beskrivet och vilken vacker vy!
2011-04-22

  Bibbi VIP
Full harmoni.
2011-04-22

    Ken Cassel
Det gör du rätt i Stina!
Luta dig bara tillbaka i solstolen, och bara va
Fint skildrat ifrån dig!
:)

Kramar!
2011-04-22
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP