Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto 22 april 2011


ÄNNU EN DAG

ännu en röd dag i almanackan
men den sista på ett tag nu

visst röda dagar kan vara bra
för dom som behöver vila
och gemenskap med nära och kära

jag älskar påskens budskap
med allt vad det innebär
men alla dessa röda dagar
i tät följd har jag svårt för

jag tycker om ensamheten
när den är själv vald
inte som det är och blir
alla dessa röda helgdagar

jag vill inte tränga mig på
och tvinga andra att umgås med mig
när det är annat som står i deras
almanacka

det var vackert i kyrkan igår
den skönheten tog jag med mig hem
försökte att behålla känslorna

men så slog tröttheten till
värken tog tag i mig
den bryr sig inte om
att det var påskdag
med uppståndelsens
budskap

solen sken från en molnfri himmel
jag längtade ut
ville sitta på altanen
och njuta av våren

min värk den blir värre i värmen
några få är vi som inte tål att
sitta i solen och njuta
för att då tar fibromyalgin fart

så jag satte på en ljudbok
som det var länge sedan
jag lyssnat till

det tog inte lång stund förrän
jag sov och drömde
otäcka mardrömmar
när jag vaknade
skrev jag ner min dröm
tror mig förstå
varför den kom just nu
och vad den handlar om
egentligen

idag har jag släpat
parasollfoten på plats
den är av sten
och mycket tung
nu är det gjort
och jag hoppas
kunna sitta ute
under parasollen
och njuta
av den här helgens
sista röda dag






anits 25 april 2011







Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 162 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-04-25 12:17



Bookmark and Share


  ULJO
Hoppas att du fick en fin dag där under ditt parasoll.
2011-04-26

  Anya VIP
Jaa mardrömmar är aldrig kul. Hoppas värken lättar.
2011-04-25

  Larz Gustafsson VIP
Jag gillar de röda dagarna, men inte den babyloniserade påsken.
Ännu något som ska gälla för att vara kristet men som blivit ett halvhedniskt mischmasch.
2011-04-25

  Eva Helene VIP
Bra att du skrev ner din dröm och skönt att du fick parasollfoten på plats! Sen kunde du förhoppningsvis njuta av den sköna värmen.
2011-04-25

    Yarissa
En text som berör.
Värk är inte kul att leva med.
Kloka insikter ges genom drömmar
kram till dig!
2011-04-25

  Bibbi VIP
Ha det bra och kram!
2011-04-25

  poetryGirl
det känns tungt i den ovana värmen..
2011-04-25

  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Hoppas du får en riktigt fin dag i dag.
2011-04-25
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP