Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto. påsken 2011


EN BÖN OM HJÄLP

det började bli dags för mig att gå in
men först ville jag plocka ihop efter mig

nu skulle gå lätt, det var min tanke
när jag fått ordning på altanen

fälla ihop parasollet, det skulle gå lätt
det var vad jag trodde, något var fel
det gick inte, jag gav upp

stolarna intill väggen så lockar dom
inte objudna gäster att sätta sig på
någon av stolarna

det är något jag hoppas inte händer
men med vägen så nära och någon
som fått för att dricka kan det vara
lätt att sätta sig en stund innan man
fortsätter

men stolarna rasade omkull hur jag
än försökte till slut plockade jag bort
en kruka som jag så småningom tänker
fylla med blommor, då stod stolarna kvar

jag retade mig på att jag inte kunde
fälla ihop parasollet, så jag bad mycket
och länge om hjälp inte bara med
parasollet det finns mycket att be om
och jag vet att han hör och lyssnar

jag gick in lät parasollet vara
började laga mat
men kunde inte släppa tanken
varför jag inte kunde fälla ihop det
jag åt diskade såg på nyheterna
på teve

efter det gick jag ut
satte mig en stund
innan jag gick till anfall
på parasollet

gissa om jag blev glad
på första försöket
kunde jag fälla ihop det
slipper vara orolig
att det ska hända något
att det ska ta vind
och flyga i väg
så visst såg han
och hörde min ängslan
hjälpte mig så att
kunde göra det
fälla ihop
parasollet






anits 25 april 2011




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 402 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2011-04-25 20:06



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vi ber aldrig förgäves! Och just nu blir vi överösta av Hans kärlek i form av alla vackra blommor och fin skir grönska.
2011-04-26

  Bibbi VIP
Gud är alltigenom god.
2011-04-26

  Eva Helene VIP
God läsning här! Läcker bild!
2011-04-26

    sajo
Den här texten gillar jag verkligen, den får mig att inte ge upp så lätt trots mina reumatiska leder som protesterar när man som bäst behöver dom....

Sedan gillar jag ditt foto till texten, får mig att tänka på min far då det var hans favoritblommor i vårens tid. Jag spar texten.

Applåder.
2011-04-26

  ULJO
Tur att du du blev bönhörd.
2011-04-26

  Catharina Edin VIP
Skönt att det löste sig - bra skrivet!
2011-04-25

  aol
han hörde din bön
2011-04-25

  Larz Gustafsson VIP
Gud är god.
2011-04-25

  filosofian
mysig! :)
2011-04-25

  Anya VIP
Ibland är livet gott!
2011-04-25
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP