Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Naturens orkester

Det hördes musik någonstans
den kom från naturens orkester
en plats så fylld med toner
på sin väg över soliga ängar

Det var fåglarnas drill
i hängbjörkens krona
musikanter på högsta nivå
Det var svalornas flax
mot den molnfria himlen
för ögat en njutbar seglats

Det var porlande bäckar
i skogar och gläntor
och grodornas sånger i kör
Det var dansen på logen
på midsommarkvällen
och ungdomars kärleksståhej

Det var vågornas skvalp
mot solstänkta klippor
vid gryningens lämnade spår
Det var regnet i strilar
från himmelens höjd
till dans vid regnbågens slut

Det var vindarnas fart
som spelade skönt
över slätter där livet står i
Det var knoppar som brast
kring kärlekens grenar
och knastrande brasor i natten

Det hördes musik någonstans
den kom från naturens orkester
en plats så fylld med toner
på sin väg över soliga ängar




Fri vers (Fri form) av ULJO
Läst 715 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2011-04-26 11:29



Bookmark and Share


  Teddan
Den här vill jag tonsätta!
2011-04-27

    ej medlem längre
Underbar är din dikt, jag hör en melodi när jag läser!


"Det hördes musik någonstans
den kom från naturens orkester
en plats så fylld med toner"
2011-04-26

  Maria T
Vilken orkester
Mycket, mycket
vackert
Och vilken vacker bild
Allt i samklang
2011-04-26

  mare VIP
Applåd för denna fina dikt
2011-04-26

    ej medlem längre
Verkligen vackert!
2011-04-26

  Julio VIP
verkligen fint
2011-04-26

  anits VIP
Mycket vackert och berörande
2011-04-26
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO